КОНТЕЙНЕРНІ АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ. ЯК ФОРМУЄТЬСЯ ЦІНА?

КОНТЕЙНЕРНІ АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ. ЯК ФОРМУЄТЬСЯ ЦІНА?

При виконанні міжнародних контрактів українські компанії найчастіше використовують мультимодальні перевезення, що поєднують кілька видів транспорту під час перевезення вантажу. Авто використовується на етапі транспортування вантажу по Україні: в порт або з порту. Ми знаємо на власному досвіді, що ситуація на ринку може швидко змінюватися. Всього через два тижні після узгодження всіх витрат на логістику, ставки фрахту на авто можуть різко збільшитися: 10% -15%. Чим обумовлено коливання ціни? Ми підготували для вас топ-5 причин, що провокують підвищення вартості автоперевезень.

 

 

 

1

ПРИЧИНА. ВАРТІСТЬ ПАЛИВНО-МАСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ

Ця причина аргументована тим, що ключова складова собівартості послуги будь-якого автотранспортного підприємства - це вартість палива. Якщо підвищується ціна на паливо, відповідно підвищується і вартість транспортування. І тут не посперечаєшся.
А ось що провокує різкий стрибок цін на пальне? Однозначно відповісти складно: сукупність зовнішніх і внутрішніх економічних, політичних і соціальних факторів. В Україні був момент, коли вартість бензину зросла з 25 до 30 грн за літр пального.
Ще одна складова собівартості послуг перевезення - рівень заробітної плати водіїв. Отримання безвізового режиму України відкрило нові перспективи перед водіями. Тепер працювати на європейських ринках стало і простіше і вигідніше.

2

ПРИЧИНА. СЕЗОННІСТЬ

Під сезонністю розуміється не тільки певну пору року. Це ще прив'язка до сезонів свят, що вносить корективи в роботу транспорту. Наприклад, в період новорічних свят практично всі автотранспортні підприємства влаштовують для своїх співробітників вихідні. У зв'язку з цим знайти в перший тиждень січня авто може бути проблематично. А ті, хто продовжує працювати в святкові дні, користуючись ситуацією, що склалася, піднімають вартість послуг. Крім того, в зимовий період витрата палива більше, а працювати на дорогах стає набагато складніше через погодні умови.

3

ПРИЧИНА. ПОСИЛЕННЯ ГАБАРИТНО-ВАГОВОГО КОНТРОЛЮ

Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до закону про автомобільні перевезення, зокрема порядок дотримання габаритних і вагових параметрів транспортних засобів. Радикальне введення вагового обмеження на дорогах спровокувало збільшення попиту на автотранспорт. Гравці автотранспортного ринку, користуючись ситуацією, підвищують вартість послуги.

4

ПРИЧИНА. РОСТ СЕГМЕНТУ КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

У 2018 році в Україні був побитий 10-річний рекорд за кількістю перевезених імпортних контейнерів. Що ілюструє зростаючий попит на спеціалізований автотранспорт.

5

ПРИЧИНА. ВІДСУТНІСТЬ ІНВЕСТИЦІЙ

Незважаючи на явний дефіцит автотранспорту власники не інвестують кошти у власні автопарки. Причин кілька: нестабільна політична ситуація в країні і тривалий період окупності кожного нового авто.

ЧИ МОЖНА СТАБІЛІЗУВАТИ ВАРТІСТЬ ФРАХТУ?

 

Стабілізувати вартість фрахту авто можна, якщо вирівняти між собою рівень попиту і пропозиції. Поки цього намагаються домогтися за рахунок перерозподілу контейнерів з автодоріг на залізницю. В 2018 з території України курсувало 7 контейнерних поїздів, які як раз і зв'язали основні контейнерні термінали з найбільшими містами країни.

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше