Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*.

*USAID - Агентства США з міжнародного розвитку.
Наразі проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) від USAID співпрацює з Урядом України, приватним та громадським сектором з метою посилення енергетичної безпеки України та перетворення енергетичного сектору країни в сучасну, орієнтовану на ринок та інтегровану до ЄС рушійну силу зростання.


Минулої зими під час масованих обстрілів України значною мірою постраждала саме цивільна інфраструктура, зокрема електромережі. Росіяни підступно знищували автотрансформатори  та інше  обладнання, критично важливе для постачання електроенергії українцям. 

Тож населення рекордні часи перебували без світла і тепла в своїх оселях, а наслідки від завданих збитків і руйнувань продовжують усувати і досі. 

Сьогодні USAID продовжує допомагати Україні підготуватися до прийдешньої зими шляхом підвищення стійкості енергетичної інфраструктури.

USAID доправили з Туреччини в Україну 2 надпотужних трансформатори потужністю 250МВт, які встановлять на одній з підстанцій НЕК "Укренерго" для забезпечення потреб сотень тисяч споживачів. Крім того, обладнання дозволить підвищити стійкість мереж у регіоні, який найбільше потерпів від навмисних обстрілів цивільної інфраструктури. (З точки зору безпеки ми вирішили не розкривати подробиці стосовно області, в яку було доставлено обладнання).

В рамках проєкту МТД (міжнародної технічної допомоги) ITL успішно надали послуги з митного оформлення вантажів. Загалом було оформлено 2 трансформатори (вагою 140 і 147 тонн) та 16 партій товарів, а саме допоміжне обладнання для забезпечення роботи трансформаторів.
До речі, це не перший наш проєкт МТД: минулого року ITL доставили в Україну близько 600 генераторів з різних країн Європи для захисту енергоресурсів України. Детальніше про один з кейсів за посиланням
.

Хочемо надати декілька цікавих фактів у рамках проєкту стосовно перевезення та оформлення:

  1. 1. Не дивлячись на габарити, було проведено навіть митний огляд одного з трансформаторів вагою 147 тонн;
  2. 2. Для перевезення було узгоджено маршрут для автопоїзду без мостів та з супроводом поліції;
  3. 3. Трансформатори було доставлено трьома видами транспорту: морським, залізничним та авто;
  4. 4. Середня швидкість автопоїзда приблизно 6 км/год;
  5. 5. Перевантаження трансформатора із залізничної платформи на автопоїзд тривало 6 годин за спеціальною технологією;
  6. 6. Автоплатформа для одного трансформатора (нагадуємо, що його вага 140 тонн) має 44 колеса, а довжина її близько 21 метра.
  7.  

Що стосується прогнозів на цей рік, ситуація залишається надзвичайно нестабільною. Зберігається загроза нових обстрілів електростанцій, що може призвести до подальших перебоїв у енергопостачанні. Тому підтримка від міжнародних організацій у вигляді спеціалізованого обладнання (резервних електростанцій, трансформаторів, генераторів різної потужності), необхідного для швидкого відновлення роботи є надзвичайно важливою. Ми, в свою чергу, як логістична компанія, готові вирішувати завдання як з митним оформленням, так і перевезенням вантажу будь-якої складності. 

 

 

 

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше