ОБРАТКА VS ПРЯМА ПОДАЧА КОНТЕЙНЕРА. ЩО ОБРАТИ?

ОБРАТКА VS ПРЯМА ПОДАЧА КОНТЕЙНЕРА. ЩО ОБРАТИ?

Оптимізація - найважливіше слово для бізнесу. У сфері логістики воно набуває трохи іншого звучання - «обратка». Розберемо, чим знання цього терміна може вам допомогти. У сфері експедирування так називають порожній контейнер, який вже знаходиться в вашому місті разом з транспортом.

 

ЯК З'ЯВЛЯЄТЬСЯ «ОБРАТКА»?

 

Стандартна схема подачі контейнера під експорт виглядає так. Ви оговорюєте дату, вид контейнера, місце завантаження з логістичною компанією. Вона організовує подачу автотранспорту в порт, там порожній контейнер вантажать на авто. Його привозять на ваш склад, наприклад, в Дніпро. Потім авто з завантаженим контейнером їде в порт. Експортер при цьому оплачує роботу автотранспорту в двох напрямках. Така логістична схема називається «прямою подачею». Вартість роботи автотранспорту коливається в межах 1100 - 1200 у.о.

 

Але буває, що в вашому місті знаходиться імпортер, якому вже привезли контейнер з порту. Найвигідніше використовувати це обладнання для перевезення експорту. При такій схемі витрати на переміщення контейнера по території України частково лягають на імпортера. Виграти можна 15 - 25%. Такий контейнер називають «обратка».

 

 

 ЩО ПОВИННО СПІВПАСТИ, ЩОБ ВАМ ПОДАЛИ «ОБРАТКУ»?

 

 

1

ЛІНІЯ

Лінія, якою скористався імпортер повинна збігатися з тією, яку ви зафрахтували.

2

КОНТЕЙНЕР

Вид і розмір контейнера.

3

ВИД АВТОТРАНСПОРТУ

Він повинен мати необхідну вантажопідйомність. Нагадаємо, авто бувають під 20 футові і 40 футові контейнери. Залежно від ваги, авто можуть брати на борт «легкі» контейнера - до 15 тонн, і «важкі» - до 24 тонн.

 

 

КОЛИ ЗАМОВЛЯТИ ОБРАТКУ НЕ МАЄ СЕНСУ?

 

Бувають випадки, коли логістичні компанії не можуть знайти відповідну «обратку». Чому так відбувається?

 

Практично не буває обраток, коли мова йде про Open top, Flatrack, High Cube і рефконтейнерах. Це рідкісне обладнання розраховане на негабаритні вантажі або вантажі глибокої заморозки.

 

Якщо плануєте перевозити наливні вантажі у флексі-танках, то готуйтеся до складного процесу узгодження. Контейнера повинні бути новими, без іржі, без швів, що виступають і гострих деталей, які можуть пошкодити флекс. Зазвичай експедитори відбирають їх особисто. Коли мова йде про обратку, оглянути контейнер можна тільки після вивантаження імпорту. Оцінювати придатність обладнання доводиться по фото. Це загрожує тим, що контейнера можуть бути забраковані установником в момент завантаження.

 

Ще одним фактором може стати складність напрямку і запит непопулярної лінії. Знайти імпортний контейнер в Києві набагато простіше ніж в Кам'янець-Подільському. А імпортні контейнера Maersk зустрічаються в 2 рази частіше, ніж контейнера Hapag-Lloyd AG.

Окрема історія - терміни. Якщо в договорі прописані чіткі дати поставок, то краще відразу планувати пряму подачу.

 

ЯК БУДУВАТИ СВОЮ РОБОТУ?

 

Виграшна стратегія - знайти компанію, яка працює з імпортерами вашого міста. Важливо знайти тих, хто працює з системним вантажопотоком і запропонує вам прогнозований графік перевезень. Збирайте їх контакти і плануйте спільну роботу.

Підведемо підсумки. Знайти обратку під свій експорт складніше, ніж замовити «пряму подачу». Є багато факторів, які повинні співпасти: вид авто, розмір контейнера, вага, місто, лінія. Але використання імпортних контейнерів для експорту дозволяє організовувати логістику за виграшними умовами.

 

Важливо дізнатися подробиці? Пиши заявку нашим фахівцям.