Розмитнення євроавто за 1000 євро

Розмитнення євроавто за 1000 євро

Історія з розмитненням евроавто в Україні все ніяк не проясниться. Спочатку власників автівок намагались підштовхнути до розмитнення новинами про великі штрафи, потім ніхто ніщо не робив, а під кінець згадали та почали таки штрафувати. 

Весь цей час власники вимагали зменшення вартості розмитнення авто з Європи і нарешті Верховна Рада зреагувала, підтримавши у першому читанні проекти законів №4643-д та №4644-д щодо зміни формули розрахунку вартості акцизу та введення правил для власників, які не пройшли процедуру розмитнення вчасно.



Відтепер постає питання - чи можливо розмитнити авто за 1000 євро?  

 

 

Проект закону №4643-д стосується авто, які були ввезені до кінця 2020 року і буде діяти лише 180 днів з моменту прийняття. Згідно з документом, одна людина зможе розмитнити не більше однієї автівки однієї категорії. Авто при цьому повинні відповідати стандарту "Євро-2" або вище.


Законопроект також пропонує змінити формулу розрахунку акцизу: базова ставка + коефіцієнт двигуна + доплата за дизельний двигун.

Базова ставка буде залежати від віку машини. Якщо він становить до дев'яти років - базова ставка нульова. Надалі вона збільшується на 25 євро щорічно.


Коефіцієнт двигуна буде залежати від його об’єму. Для його розрахунку необхідно об’єм помножити на відповідну ставку.


Ставка об’єму двигуна:

для двигуна 2 тис. куб. см це 0,25 євро;

до 3 тис. куб. см - 0,2 євро; 

до 4 тис. куб. см - 0,25 євро;

до 5 тис. куб. см - 0,35 євро;

від 5 001 куб. см - 0,5 євро.

 

Крім того, доплата за двигун становитиме 100 євро. При цьому податок на додану вартість (ПДВ) треба буде платити не з усієї вартості автомобіля, а тільки по акцизу.


Проект закону №4644-р, згідно з пояснювальною запискою, передбачає внесення змін до Митного кодексу для тимчасового спрощення розмитнення авто на Єврономер.


Тепер щоб ці умови вступили в силу, необхідно щоб Президент протягом 30ти днів підписав цей законопроект.

 

 

 

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше