Шахрайство: нова схема у сфері логістики

Шахрайство: нова схема у сфері логістики

Логістика є однією з ключових складових успішного бізнесу, особливо в епоху глобалізації та цифрових технологій. Однак разом з можливостями зростає і кількість загроз, серед яких шахрайство займає стійке місце. Захиститися від шахраїв у логістиці можна, дотримуючись певних правил і рекомендацій. Проте ми звикли, що зазвичай усі говорять як не стати жертвою фальшивих логістичних компаній. Але сьогодні ми розкажемо як Inter Trans Logistics ледве не став жертвою шахраїв.

Розпочнемо з невеликої передісторії. По нашій контекстній рекламі  на платформі Google зайшов клієнт із запитом на автоперевезення соснових дощок (заготівель для європалет) з України до Німеччини та Бельгії. Необхідно було надати 6 тентових автівок з перспективою на розширення співпраці. До речі, це звичайний запит для наших менеджерів, тому ніяких підозр не виникло. Тож ми обговорюємо умови оплати та підписуємо договір на співпрацю, після чого оперативно беремо запит в роботу.

Ближче до дня перетину кордону, клієнт пропадає зі зв'язку. Тим часом авто замитнені та стоять біля кордону з Польщею, зареєстровані  до Е-Черги. В цей час всіх водіїв продзвонює невідома жінка, представившись господаркою вантажу. Вона говорить, що наші надані авто їй також надавали інші люди(інша експедиторська компанія) і вона навіть вносила туди передоплату. ЇЇ пропозиції щодо вирішення проблеми були такі: “або ви віддаєте мені мій вантаж / або ви їдете за ставками, які я підписала з іншими людьми” (запропоновані ставки були набагато нижчими від нашої собівартості). Всім водіям дана команда "стоп" до з'ясування обставин.

Далі відбуваються дії з вирішення ситуації: від консультацій з юристом до пошуку реальних представників компанії та діалогу з ними. Наприкінці історії ми все ж таки знаходимо реальних представників компанії, від імені якої з нами спілкувався "клієнт", повідомляємо про крадіжку їх печатки, і разом розв'язуємо питання, шляхом консультації з юристами та анулювання будь-яких домовленостей між нами та шахраями. І, в свою чергу, отримали нового потенційного клієнта, оскільки компанія, у якої вкрали печатку,  також займається імпортом продукції.

Як бачите, історія має більш-менш хороше завершення, окрім того, що автівки були надані та треба було компенсувати їх вартість. Але якщо б водії встигли перетнути кордон, то втрати були значно більшими.

Так в чому ж була суть даної шахрайської схеми? І чому ми стали її жертвою? Питання складне, нумо розбиратися.

Наш відділ логістики сумісно з юристом почали з’ясовувати обставини і все виявилось занадто заплутано. Тому ми навіть побудували цілу схему з подіями цього процесу шахрайства.

 

В цій історії ми маємо  трьох головних героїв: Компанія Х, шахраї та ITL.
Все розпочинається з того, що шахраї представляються експедиторською компанією У та пропонують свої послуги компанії Х за дуже низькими ставками. Компанія Х погоджується та дає передоплату. В цей час шахраї залишають запит нам на перевезення, представляючись компанією Х. Ми даємо ринкові ставки і клієнт одразу погоджується, після чого швидко підписується договір з вкраденою печаткою компанії Х. Ми знаходимо необхідні 6 тентових авто та подаємо їх на завод компанії Х, де завантажується товар та везеться на кордон. Проте в цей час представник компанії Х,з яким ми вели спілкування, по сумісництву шахрай, зникає зі зв’язку. Проте з’являється реальний представник компанії х, який звинувачує саме нас у шахрайстві. З цього моменту ситуація максимально напружується.

Тут ми зупинимось і зробимо деякі акценти:

  1. 1. Ми працюємо без передоплати за договором, а наші авто стоять завантажені на кордоні;
  2. 2. Представник компанії Х вимагає везти по ставкам нижче ринкових, за якими вони домовились з шахраями, або повернути їм вантаж.

Ситуація в моменті вкрай складна. Тож ми зв’язуємося з власником компанії Х для з’ясування ситуації і вирішуємо усе мирним шляхом. Проте ми несемо репутаційні втрати та надаємо моральну компенсацію перевізнику, який надав нам оперативно авто.

Таким чином, від шахрайства ніхто не застрахован. На нашій практиці це не перша подібна схема, проте навіть не дивлячись на це, ми завжди оперативно надаємо транспорт для вашого вантажу та завжди укладаємо договір, який буде цікавий обом сторонам.

Рекомендації від юриста ITL: Як не стати жертвою шахрайства в логістиці?

 

1

Ретельна перевірка потенційних клієнтів по різноманітних базах

Дослідити репутацію. Перед укладенням договору з новим клієнтом обов’язково досліджуйте його репутацію. Перевірте відгуки інших клієнтів, зверніть увагу на тривалість роботи компанії на ринку та наявність ліцензій. Використовуйте спеціалізовані платформи для перевірки надійності компаній, як наприклад YouControl.

Запит на документи. Запросіть у потенційного партнера надати всі необхідні документи, включаючи реєстраційні свідоцтва, ліцензії, сертифікати якості та страхові поліси. Це допоможе впевнитися у легітимності компанії та її відповідності стандартам.

2

Ведення листування на офіційній пошті, де фіксуватимуться всі домовленості та прийняті рішення. Хочемо відмітити, що відмова саме у листуванні і перехід до телефонного режиму або месенджерів має стати для вас ред флагом стосовно компанії.

3

Використання контрактів та договорів. Кожна угода має бути документально оформлена. Укладіть чіткий договір, в якому будуть детально прописані всі умови співпраці, обов’язки сторін, терміни виконання та відповідальність за їх порушення. Це дозволить уникнути непорозумінь та зменшити ризики.

4

Впровадження електронного документообігу. Цей крок допоможе захиститися від підроблених печаток.

5

 І наостанок - будьте уважні щодо стрімкого розвитку подій. А саме: надшвидке прийняття рішення з боку клієнта. Рекомендуємо взяти паузу і перевірити ще раз компанію та провести додаткову онлайн чи офлайн зустріч.

Висновок

Запобігання шахрайству в логістиці потребує системного підходу та постійної уваги до деталей. Перевірка партнерів, чітке оформлення договорів, використання сучасних технологій та фіксація деталей у письмовому виді – це ключові заходи, які допоможуть захистити ваш бізнес. Будьте уважні, ретельно плануйте свої дії та не ігноруйте важливість безпеки у логістичних процесах.

 

Компаніям, які обирають логістичні компанії, ми можемо дати наступні рекомендації: 

 

1

Ретельно перевіряйте документи й дозволи експедитора. Якщо у вас виникли сумніви щодо їхньої достовірності, краще шукати іншого перевізника. 

2

Досліджуйте відгуки попередніх клієнтів. Якщо компанія приховує відгуки, це свідчить про її непрозорість й має насторожити вас. 

 

3

Не робіть ціну фрахту вирішальную при виборі експедитора. Ми розуміємо, що ставки фрахту є надзвичайно важливими для імпорту та експорту вашої продукції і напряму впливають на ваш прибуток. Проте занадто вигідна пропозиція з ціною, нижчою за ринкову, часто виявляється надмірно гарною, щоб бути правдою. Тому рекомендуємо звертати увагу, перш за все на досвід та репутації компанію на ринку.