ВЛАСНІ ФЛЕКСІТАНКИ: ВДАЛА АЛЬТЕРНАТИВА ДЛЯ НАЛИВНИХ ВАНТАЖІВ

ВЛАСНІ ФЛЕКСІТАНКИ: ВДАЛА АЛЬТЕРНАТИВА ДЛЯ НАЛИВНИХ ВАНТАЖІВ

 

Логістика – це ключовий елемент у світі сучасної глобальної торгівлі. Зі зростанням міжнародної торгівлі зростає і попит на ефективні методи перевезення вантажів. У цьому контексті флексітанки виділяються як одне з найінноваційніших рішень, які суттєво покращують процес перевезення рідких вантажів. У цій статті ми розглянемо основні переваги флексітанків, чому їх варто обирати замість танк контейнерів та бочок, а також наведемо приклади з деякими кейсами на експорт від наших клієнтів.

 

ЩО ТАКЕ ФЛЕКСІТАНКИ?

Флексітанк - це інноваційне рішення для перевезень рідких вантажів. Це є герметичний та гнучкий пакет, виготовлений із спеціальних полімерних матеріалів, який встановлюється всередині стандартних морських контейнерів 20'DV. Він дозволяє транспортувати рідкі вантажі об'ємом від 18 000 до 26 000 літрів. Цей метод упаковки робить перевозення різноманітних видів рідких вантажів більш ефективним та економічним.

Найчастіше відділ експорту в ITL перевозить у флексітанках рослинні олії та тваринні жири, соки та концентровані продукти, а також вино та виноградне сусло. 

 

Також у флексітанках можна перевозити:

  • Хімічні продукти: мийні засоби, емульсії, гліцерин, мастила, машинні масла, штучні рідкі добрива та інше.
  • Харчові інгредієнти: соки, концентровані продукти, патока,  напої, рослинні олії, сиропи, вина. 

Флексітанки забезпечують герметичне зберігання рідких вантажів під час перевезення та дозволяють перевозити їх на великі відстані, що робить їх зручним та економічно ефективним засобом для логістичних завдань у різних галузях промисловості.

 

У ЧОМУ ПОЛЯГАЮТЬ ПЕРЕВАГИ ФЛЕКСіТАНКІВ?


Ефективність використання простору: Флексітанки можуть легко адаптуватися до різних розмірів вантажних контейнерів та транспортних засобів, що дозволяє максимально ефективно використовувати простір та перевозити більше рідини у кожному відправленні у порівнянні з  бочками чи цистернами.

Зниження витрат: Флексітанки зазвичай коштують менше, ніж традиційні залізні або пластикові бочки. Також відсутні витрати на очищення та повернення: після вивантаження флексітанк можна легко скласти та утилізувати, що дозволяє значно заощадити на витратах.

Екологічність: Флексітанки, як правило, виготовляються з екологічно чистих матеріалів і можуть бути легко утилізовані після використання.

Легкість в установці: Установка флексітанку в контейнері відбувається швидко і потребує мінімальних ресурсів та праці порівняно із завантаженням рідини у бочки чи цистерни.

Багатоцільовість: Флексітанки можуть використовуватися для різних видів рідких вантажів, що робить їх універсальним рішенням для різних галузей.

Із зазначених переваг слідує, що флексітанк можна вважати вдалою та економічною альтернативою традиційним цистернам та контейнерам. Сьогодні на ринку України спостерігається значний дефіцит тари та штучно піднята ціна через надмірний попит. Тому Inter Trans Logistics прийняли рішення імпортувати власні флексітанки, аби пропонувати клієнтам максимально вигідні пропозиції та мати тару завжди в наявності. Доречі, на українському ринку лише близько п’яти логістичних компаній може запропонувати подібну послуги із власними флексами!

 

ПРИКЛАДИ ВИКОРИСТАННЯ ФЛЕКСІВ ВІД КЛІЄНТІВ ITL

 

Клієнти ITL сьогодні вже активно використовують наші логістичні послуги та обирають флекси. В першу чергу, через економічність та максимальне використання тари (один флекс вміщує 24 т). 

Хочемо навести приклади останніх наших кейсів. Клієнт звернувся до ITL із запитом на доставку 9120 тонн соняшникової нерафінованої олії. Вантаж було розподілено в 380 контейнерів і відповідно стільки ж флексітанків.  Олію було доставлено морем з України (Запоріжжя, Дніпро, Власівка) до Китаю (порт Шанхай) за 45 днів.

Наступний кейс також стосувався експорту, але вже перевозили жирні кислоти соняшникової олії. Для рідини масою в 7200 тонн було використано 300 флексів. Перевезення здійснили з Черкас до Хайфи (Ізраїль) за 7 днів.

Експорт ITL - це логістика для українського бізнесу. Ми  завжди надаємо логістичні послуги на вищому рівні та  пропонуємо інноваційні рішення, які можуть суттєво покращити процес перевезення ваших вантажів - флексітанки одні з них. Крім того, наше страхування експедиторської відповідальності покриває будь-які ризики при ліквідації аварії під час перевезення флексітанків. Тож звертайтеся до ITL і ми допоможемо досягнути ваших логістичних цілей!

 

 

 

 

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше