Як скоротити час доставки вашого вантажу?

Як скоротити час доставки вашого вантажу?

 

Логістичний світ переживає котрий місяць поспіль справжні виклики: цього разу це торкнулося не тільки України, але й весь світ. Тож сьогодні ми розберемо основні проблеми та складності логістики та запропонуємо вам дієві рішення, щоб в кінці ви мали точну відповідь на питання: “Як скоротити час доставку вашого вантажу?”.

 

  1. 1. Ситуація на кордоні з Польщею:

Однією з основних труднощів, з якими стикаються логістичні компанії в Україні, є тривалі черги на кордоні з Польщею, які тривали з листопада 2023 року. Проте останні новини не можуть не тішити: 16 січня польські перевізники, які заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною, досягли угоди з урядом і домовилися зупинити свій протест у трьох населених пунктах – Корчова, Гребенне, Дорогуськ. Згідно з угодою, блокаду припинять до 1 березня. За цей час польський уряд зобов’язується розвʼязати проблеми перевізників. Проте і досі кордон лишається перевантаженим, через що терміни доставки лишаються більшими, ніж до протестів.



  1. 2. Зміна маршрутів судноплавних ліній через мис Доброї Надії:

Через водний шлях, який зʼєднує Червоне та Середземне моря, проходить від 10% до 15% світової торгівлі й 30% контейнерних перевезень. Це основний торговий маршрут між країнами Азії та Європи.
Зараз щонайменше 2300 кораблів використовують тривалі обхідні маршрути, щоб уникнути атак хуситів у Червоному морі. Оскільки безпека стає пріоритетом. Для багатьох компаній, особливо в Європі, це збільшує час транзиту в середньому до 20 днів, збільшує вартість фрахту та підвищує витрати на страхування. 

 

  1. 3. Китайський Новий рік:

Цього року Китайський Новий рік випав на 10 лютого. Ми вже звикли, що це свято значною мірою впливає на логістичні ланцюги всього світу. Протягом двох тижнів велика кількість заводів та логістичних агентів в Китаї призупиняють свою діяльність у зв'язку з відпустками. Це призводить до збільшення тисків на інші логістичні системи та може викликати тимчасові перебої у постачанні.

 

Рішення:

 

  • Обирайте авіаперевезення:

Одним зі способів подолання змін маршрутів у Червоному морі може бути перехід до активнішого використання авіаперевезень. Авіатранспорт дозволяє значно скоротити терміни доставки. Адже доставка займає всього 14-21 день з моменту отримання вантажу на складі. Крім того, авіадоставка - це завжди про надійність та безпеку. Авіаперевезення дозволяють швидко міняти маршрути в залежності від обставин, таких як погода або екстрені ситуації, що дозволяє уникнути багатьох проблем, пов'язаних із іншими видами транспорту.

 

  • Перевезення збірних вантажів:

У зв'язку з тимчасовими труднощами на кордоні з Польщею, розгляд перевезення збірних вантажів через Румунію може бути обґрунтованим рішенням. Це може допомогти уникнути затримок і полегшити процес логістики. Даний маршрут забезпечує впевненість у відсутності затримок саме через протести. Оскільки остаточне рішення щодо вимог польських перевізників не прийнято, ми пропонуємо обирати перетин кордону саме в Румунії. Щодо 2 варіанту - це вивезення невеликих постачання через цивільні прикордонні переходи Польщі, щоб уникнути тих самих черг.

 

  • Почати планувати логістику з Китаю вже зараз:

Урахування періодів відпочинку, зокрема Китайського нового року, в плануванні логістики стає важливою стратегією. Почати планувати логістику з Китаю заздалегідь дозволить підготувати альтернативні маршрути, збалансувати запаси та уникнути великих перебоїв під час відпусток. Наші менеджери завжди попереджують клієнтів і заздалегідь готуються до свят. Проте якщо ви цього року не встигли спланувати логістику - ми все одно можемо надавати вам актуальні ставки на ваше постачання. Щоб ви були одними з перших після свят, хто зможе доставити товар. Крім того, рекомендуємо звернути увагу на авіаперевезення, за допомогою якого можна бути значною мірою скоротити транзитний час з Китаю.

ITL завжди уважно слідкує за ситуацією у світі логістики та останніми новинами, аби завжди мати альтернативні маршрути та засоби транспорту для вирішення будь-якої ситуації.  Наші менеджери на зв’язку 24/7, завжди готові надати консультацію та актуальні тарифи за вашим напрямком. 

 

 

 

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше