ЗАБРАТИ АВТО З ПОРТУ. СКІЛЬКИ ЦЕ КОШТУЄ?

ЗАБРАТИ АВТО З ПОРТУ. СКІЛЬКИ ЦЕ КОШТУЄ?

Коли Ваше авто прибуває в один з українських портів, знадобиться комплекс послуг з експедирування авто та митного оформлення, щоб забрати його з порту. Давайте розбиратися, що входить в ці послуги і скільки вони коштують.

 

 

ЕКСПЕДИРУВАННЯ

Як правило, вартість доставки машин включає в себе доставку в порт США, розміщення авто в контейнері, завантаження на борт судна і морське перевезення аж до прибуття судна в порт. А от всі інші операції, які необхідні для видачі авто з порту, доводиться організовувати окремо. Сюди входить вивантаження контейнера з борту судна, перевезення контейнера з причалу до сухого порту, документообіг з судноплавної лінією, усіма службами порту, прикордонною та митною службою. Залежно від типу судна, на якому прибув ваш автомобіль, процес експедирування може трохи відрізнятися.

 

1

При доставці в контейнері.

Коли машину везуть з США, Канади, ОАЕ або інших країн, найчастіше її вантажать в контейнери. У них вміщується по 3-4 машин (в залежності від розміру авто). Коли судно прибуває в український порт, співробітники експедиторської компанії від імені власника машини звертаються в судноплавну лінію, підтверджують права на вантаж у вказаному контейнері. Оплачують вивантаження контейнера з борту судна.
Далі контейнер вантажать на автоконтейнеровоз і перевозять на територію сухого порту. Експедиторська компанія подає документи в митницю, адміністрацію порту та «Євротермінал», ставить контейнер в чергу на «розформування». Цей термін означає постановку контейнера на спеціальний майданчик, де його оглядають представники прикордонної та митної служби. В їх присутності контейнер відкривають і за допомогою навантажувача виймають машини одну за одною. Весь процес відбувається під наглядом експедитора. Він стежить, щоб всі операції були проведені без пошкоджень авто. Також він робить детальний фото і відео звіт про стан машини.
Коли всі вантажні операції завершені, авто переміщують на митний склад, де воно чекає оформлення в митниці. Всі маніпуляції, робота спецтехніки та працівників порту оплачуються експедитором з тих коштів, які замовник платить за послугу.

1

При перевезенні поромом.

Ще один спосіб імпорту машин в Україні - поромне сполучення. Таким чином перевозять авто з Грузії, Туреччини та Кореї. Завдання експедиторської компанії полягає в тому, щоб надати всі документи на вантаж і провести всі процедури, регламентовані портом і державними службами. Як ваш представник, експедитор передає документи на машину в судноплавну компанію, митницю, прикордонну службу та адміністрацію порту. Співробітник експедиторської компанії оплачує і контролює роботу портовиків, які виганяють авто з порома на територію складу, робить інспектування та огляд машин, створює фото та відео звіт для власника авто.
Виходячи з нашого досвіду, експедирування авто на поромі обходиться на 40% дешевше ніж експедирування авто, які прибули в контейнерах. Причина проста - потрібно менше операцій з вивантаження та переміщення машини, задіяно значно менше спецтехніки та людей. Але при цьому саме перевезення на поромі може бути дорожче, ніж перевезення в контейнері.

ПОСЛУГИ МИТНОГО БРОКЕРА

Щоб забрати авто з порту після проведення вантажних маніпуляцій необхідно ще розмитнити авто. Цією роботою займаються митні брокери. Вони формують і перевіряють документи, додатково замовляють і оплачують оціночну довідку, експертизу і документ, що підтверджує відповідність машини екологічному стандарту Євро 5. Крім того брокер підбирає код КВЕД, що відповідає вашому транспортному засобу, проводить розрахунок митних платежів, заповнює декларацію. Коли митний інспектор оформлює декларацію, брокер отримує повідомлення про це. Він передає інформацію експедитору про те, що авто можна випускати з портового складу і передавати власнику.

 

ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ ЦІНА НА КОМПЛЕКС

 

  • Від компанії, до якої ви звернулися, при покупці авто. Різні ланцюжки поставок можуть формувати різну собівартість послуги. Деякі компанії користуються послугами експедиторів і брокерів, а деякі компанії здійснюють весь комплекс своїми силами, що зменшує витрати.
  • Кількість машин в контейнері. Вартість послуг з експедирування машин складається з декількох складових, деякі з них прив'язуються до контейнера, а деякі прив'язані безпосередньо до автомобіля. Таким чином чим більше машин приходить в контейнері (максимум 4), тим дешевше вартість для кожного одержувача авто.

В середньому вартість комплексу послуг з експедирування і розмитненні авто становить 600-900 у.о. Вона вже містить в собі оплату всіх робот, необхідних для того, щоб забрати авто з порту.

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше