Документи для розмитнення авто з США - де брати?

Документи для розмитнення авто з США - де брати?

Митне оформлення - процес, без якого авто з США не вийде з порту. Цю машину не можливо ввезти транзитом або тимчасовим ввезенням, як наприклад авто з Європи, тому уникнути митних процедур не вийде. Ми вже детально розповідали про те, що таке митне оформлення авто і які документи потрібні для цього .

 

При цьому самим актуальним питанням залишається "де і як отримати необхідні документи?" Адже якщо ви розмитнюєте авто з США самостійно (ми розповідали як це зробити тут ), то всі ці документи Ви повинні отримувати також самостійно. Назви деяких з них здаються занадто складними, тому розповідаємо всі деталі і особливості отримання документів.

 

Зберігайте, щоб не загубити!

 

 

 

1

Тайтл

Видається Міністерством Транспорту або органом місцевого самоврядування в США. Тип тайтла і порядок видачі залежить від пошкоджень машини і штату, в якому вона була викуплена.

У тайтл вноситься інформація про продавця (наприклад, назва страхової компанії) і покупця, ВІН-код авто etc. Видається після викупу з аукціону самим аукціоном на руки компанії (обов'язково юридична особа в США), яка займається організацією доставки авто, іншими словами - американському дилеру.

2

Коносамент

Видає судноплавна компанія (або експедитор) в США, які організовують доставку авто в контейнері. В одному коносаменті зазначаються відразу 4 машини, які перевозяться в одному контейнері.

Експедитор в порту відправлення додатково видає «домашні коносаменти» окремо на кожне авто. Це необхідно при митному оформленні, адже в одному контейнері можуть бути зібрані авто 4 різних одержувачів вантажу і кожному з них необхідний документ тільки щодо його вантажу.

3

Інвойс

Комерційний документ, який видається продавцем на аукціоні покупцеві. Вказується інформація про вартість автомобіля та аукціонні збори.

4

Наряд

Видає українська компанія-експедитор, яка займається обробкою контейнера або автомобіля вже в Україні, наприклад в Одеському Порту. Вказується базова інформація про одержувача, вантаж, контейнер, судно, експедитора etc.

5

Довідка Євро-5

Замовляється у спеціального органу сертифікації колісних транспортних засобів (КТЗ) в Києві. Наприклад, "Центр Авто". Такі компанії мають спеціальну ліцензію і сертифікацію, які дозволяють їм видавати документи, прийняті митними органами для подальшої роботи.

6

Звіт про технічні характеристики

Брокер, який займається митним оформленням авто, замовляє даний документ у спеціальній компанії. Видавати його можуть тільки ті юридичні особи, які отримали ліцензію та акредитацію.

Оцінювач видає звіт, який складається з детального технічного опису всіх особливостей машини, а також фотографій, що підтверджують це. Необхідно для передачі в митницю і формування митної вартості авто при оформленні.

7

Договір надання брокерських послуг

Для того, щоб брокер міг офіційно займатися митним оформленням вашого авто, необхідно з ним укласти договір про надання брокерських послуг.

8

Платіжне доручення

Отримуємо в банку.

Платіжне доручення - це квитанція, що підтверджує оплату митних платежів.

9

Фотозвіт авто на терміналі

Передає експедитор, який займається обробкою контейнера і авто.

10

Виписка з аукціону

Власник отримує її при покупці на аукціоні.

11

Свіфт

Банківський документ, що підтверджує міжнародну оплату за покупку авто, що надійшла на іноземний рахунок продавця. Покупець оформляє його самостійно в банку, коли відкриває валютний рахунок.

12

Довідка про транспортні витрати

Якщо інформація про витрати на перевезення не була зазначена в інвойсі, то її можна окремо замовити у вигляді довідки у транспортно-експедиторської компанії, яка займається вашим автомобілем.

Ми зібрали опис максимально можливої ​​кількості документів для митного оформлення авто з США. Якщо у вас залишилися питання, то наші менеджери допоможуть вам розібратися з деталями.

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше