ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДЛЯ РОЗМИТНЕННЯ АВТО ІЗ США?

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДЛЯ РОЗМИТНЕННЯ АВТО ІЗ США?

Митне оформлення автомобіля - це завершальний і найбільш важливий етап в ланцюжку доставки автомобіля з США, Канади або будь-якої іншої країни. Для митного оформлення авто необхідно зібрати пакет певних документів. Яких саме? Ми підготували для вас повний перелік необхідних паперів.

 

dokumenty-dlya-rastamojki-avto-iz-ssha-2.jpg
dokumenty-dlya-rastamojki-avto-iz-ssha.jpg

 

 

 

  1. ІПН. Ідентифікаційний номер платника податків.
  2. Паспорт громадянина України (зі сторінкою прописки).
  3. Тайтл (Title) - свідоцтво права власності на машину.
  4. Коносамент (Bill of lading) - документ, який вантажлперевізник видає одержувачу автомобіля. Папір підтверджує право власності, отримання перевізником вантажу і виконує роль товарно-транспортної накладної.
  5. Інвойс (Invoice) - аналог рахунку-фактури. У ньому міститься опис, вартість вантажу, умови поставки, дані відправника та одержувача.
  6. Договір на надання брокерських послуг. Відповідно до закону українці не можуть проводити митне оформлення авто самостійно. Для цього потрібен представник в митниці - брокер. Щоб приступити до роботи, йому необхідно пред'явити договір з власником машини на надання послуг.
  7. Платіжне доручення з банку. Квитанція, що підтверджує оплату митних платежів.
  8. Наряд. Документ, що готується брокером на підставі інвойсу, коносамента, паспорта та коду власника вантажу.
  9. Фотозвіт авто на терміналі. Звіт огляду авто, проведеного під час вивантаження з контейнера.
  10. Довідка Євро. Довідка, що підтверджує відповідність авто екологічним стандартам.

 

 

Додатково можуть запросити:

  1. Експертна оцінка. Оціночна довідка, що підтверджує вартість машини при розрахунку митних платежів. Власник може самостійно замовити її у офіційних оцінювачів або скористатися послугами брокера.
  2. Свіфт (SWIFT). Платіжне доручення - розпорядження банку про переказ коштів за вантаж і послуги доставки.
  3. Виписка з аукціону. У ній зазначено суму, за яку авто було викуплено, а також сума аукціонних зборів. Власник отримує її при покупці на аукціоні.
  4. Довідка про транспортні витрати. При розрахунку митних платежів необхідні всі дані про витрати. Найчастіше витрати на доставку враховані в інвойсі. Але іноді видається окрема довідка, яку можна отримати у транспортно-експедиторській компанії.

 

Після оформлення митної декларації у вільний обіг, авто можна забирати з порту. При виїзді брокер передає оригінали документів власнику.