КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові приватні клініки, які потребують сучасної апаратури для якісної діагностики та лікування. Далі ми розкажемо про механізм імпорту медичного обладнання на територію України та його митне оформлення на прикладі нашого кейсу. 

 

ПРОЦЕС ПЕРЕВЕЗЕННЯ МЕДОБЛАДНАННЯ ДЛЯ КЛІЄНТА

 

Наш клієнт: лікувально-діагностичний центр «Мед-Атлант», який надає послуги з діагностики та хірургії вже 13 років. Клієнт звернувся до ITL із запитом щодо перевезення медичного обладнання, а саме операційних ламп, з Китаю в Україну.

Наше завдання було організувати авіа логістику та митне оформлення. Ми отримали від клієнта дані для розрахунку та первинні документи. Після чого, менеджери ITl надали консультацію ЗЕД та рекомендації щодо пакету документів, щоб клієнт із постачальником заздалегідь підготували весь необхідний список документів до вильоту вантажу.

Зі складу агента в Китаї вантаж вилетів до України за плановим розкладом. На наступний день після прибуття в аеропорт Варшави обладнання було завантажено в авто з іншими партіями для перевезення в Україну. В цей час брокер ITL підготував митну декларацію для проходження кордону. Ще на наступний день вантаж вже був на в’їзді до України, і після митного оформлення ми доставили вантаж клієнту прямо в клініку у м. Івано-Франківськ.

Менеджери ITL проклали найшвидший маршрут в Україну, оцінили ситуацію на кордоні, обрали найменш завантажену митницю та доставили до міста. З моменту вильоту вантажу з Китаю до прибуття в Україну логістика зайняла 21 день.


Фото нашого клієнта “Мед-Атлант”.

ITL пишається можливості співпрацювати з українським бізнесом! Ми завжди готові доставити будь-який вантаж для вас, аби ваш бізнес якісно працював та продовжував розвиватися.

 

МИТНЕ ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ: ЩО З ПДВ?

 

Оформлення документів для того, щоб доставити медичне обладнання в Україну, має свої особливості. Неправильне оформлення документів або ігнорування законодавчих норм може стати причиною затримки при розмитненні або навіть причиною конфіскації товару.

Мета ввезення медобладнання в Україну може суттєво вплинути на те, якою буде процедура митного оформлення та які документи необхідно буде підготувати. Існує 2 основні напрямки, за якими здійснюється ввіз:

  • Ввезення медичної техніки для індивідуальних потреб, що не пов’язані з підприємницькою діяльністю;
  • Режим імпорту, випуск медичної техніки для вільного обігу.

Медобладнання для індивідуального користування не потребує попереднього оформлення на митниці  звільняється від заходів, визначених у ст. 319 Митного кодексу України.
Для імпорту медобладнання необхідно подати попередню митну декларацію або до моменту ввезення, або після, коли вантаж знаходиться на пункті пропуску через держкордон. Наступний крок, впродовж 10 днів після доставлення вантажу на митницю, - подання точної інформації про техніку, що ввозиться.

При імпорті медобладнання можливе застосування ставки ПДВ - 7%, якщо товар є медичним виробом, що підтверджується наявністю одного із документів:

  • про відповідність, передбаченого технічними регламентами на медичні вироби (код документу: "9907");
  • дозвіл на проведення клінічних випробувань (код документу: "9906").

Повний перелік документів та даних, які необхідно надати при перевезенні обладнання через держкордон, поданий в ст. 335 Митного кодексу України.

 

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖУ З INTER TRANS LOGISTICS

 

Власний штат професійних брокерів. Спеціалісти ITL знають усі нюанси митного оформлення та з якими підводними каменями можна зустрітися на кордоні. Наші брокери завжди захищають інтереси клієнтів на митниці. Тож з нами Ваш вантаж буде у безпеці.

Власний автопарк.Наявність особистого автотранспорту дозволяє бути мобільними при перевезеннях та тримати зв'язок з водієм 24/7

Фіксована вартість після букінгу. ITL відповідає очікуванням клієнта, дотримується домовленості та не змінює ціну після затвердження.

Максимальне дотримання термінів доставки та уникнення затримок на митниці. В умовах воєнного стану авіадоставка триває від 14 до 21 дня, а доставка морем в середньому 60 днів.
Звертаючись до менеджерів ІТЛ, ви можете бути впевнені, що доставка відбувається без затримок, буде обраний оптимальний маршрут, підготовлені всі необхідні документи, а менеджер буде на зв'язку 24/7 до тих пір, поки вантаж не прибуде до місця вивантаження.

 

ITL Блог

Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго Високопотужні трансформатори для УкрЕнерго

  Нові реалії ставлять нові завдання перед ITL. На цей раз ми стали частиною Проєкту енергетичної безпеки від USAID*. ...

Детальніше
КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ КЕЙС: АВІА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ

Не дивлячись на сьогоднішні події в країні, бізнес продовжує розвиватися в абсолютно різних галузях. Зокрема відкриваються нові пр ...

Детальніше